sobota 30. januára 2016

Ako sa správne starať o svoju pleť?

Každá z nás chce byť vždy perfektne upravená a tak často nakupujeme nové oblečenie, make-up a hľadáme čo najlepšie typy a triky na líčenie. Avšak základom dokonalého líčenia je jednoznačne zdravá pleť. 
Určite všetky poznáme ten pocit večerného „odkrášľovania“, keď make-up jednoducho musí ísť preč. A vtedy sa pozastavíme nad tým, aká bola naša pleť krásne zjednotená a zrazu vidno vyrážky, čierne bodky alebo suché šupinky. Aj keď je úplne samozrejmé že žiadna tvár naživo nebude vyzerať ako z photoshopu, niečo pre jej krásu a predovšetkým zdravie spraviť môžeme. 
• Ako prvé do zoznamu by som zaradila pravidelný oddych od make-upu. Vždy keď je to možné radšej nechajte pleť dýchať. • Po druhé pleť pravidelne odličovať odličovačom tesne pred spaním a následne vyčistiť pleťovou vodou určenou na váš typ pleti. Raz za čas je tiež vhodný peeling pleti alebo pleťová maska. • Po tretie je tiež dôležité pleť hydratovať a to najmä suchšiu a staršiu pleť. V zime obzvlášť keďže musí prekonávajú teplotné zmeny medzi vnútorným a vonkajším prostredím. • A po štvrté jesť dostatok vitamínov a to najmä vitamíny skupiny B, vitamín C, vitamín E a vitamín A (betakarotén) pretože tie veľmi ovplyvňujú zdravotný stav pleti. • Veľmi nápomocné sú aj minerály. Meď chráni pred poškodením UV lúčmi a pomáha pevnosti pleti (vajcia, mäso, strukoviny) , zinok znižuje mastnosť pleti (huby, kvasnice, mliečne a živočíšne produkty) a síra spomaľuje starnutie (živočíšne a rastlinné bielkoviny). • Ak trpíte väčšími problémami ako napríklad akné nebojte sa vyhľadať odbornú pomoc kožného lekára. Ten už následne poskytne dlhodobú liečbu.




Toto sú odličovače, ktoré momentálne používam. Môj favorit je od značky Nivea, ktorý sa dá zakúpiť v ktorejkoľvek drogérii. Prekvapivo ani odličovač Cien z Lidla nie je úplne zlou voľbou na odlíčenie tváre. Odličovač úplne na pravo bol darčekom na Vianoce takže som ho vyskúšala zatiaľ len jeden krát.


Pleťová voda naľavo je z Avonu a nepoužívam ju úplne pravidelne, pretože moju pleť dosť vysuší ale zato dokonale vyčistí. Naopak pleťovú vodu od Garnieru používam pravidelne každý večer pretože je jemná s príjemnou vôňou.



Pleť hydratujem s nejakým krémom, ktorý mi príde pod ruku ako je tento Dove alebo s denným krémom od Avonu na všetky typy pleti. Najlepšu voľbou je však podľa mňa kokosový olej, ktorý je čisto prírodný a univerzálny aj na iné použitia či už v kuchyni alebo v kozmetike.



Priznávam sa že tieto vitamíny a minerály beriem len občas a radšej si ich doprajem v strave. V prípade záujmu si ich môžete zaobstarať napríklad v drogérii DM alebo objednať priamo na internete.


Dúfam, že sa Vám článok páčil poprípade ste sa dozvedeli niečo nové a nápomocné. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára